Piece kopertowe
Piece kopertowe Keith są dobrze znane ze swojej wydajności, eketywności i niezawodności przez czołowe firmy z całego świata. Dzięki modułowej konstrukcji, wysokiej wydajności i długiej żywotności zapewniają najwyższą jakość i niezawodność.
Co to jest piec kopertowy?
Kluczową cechą pieców kopertowych jest to, że toczą one na kółkach jedną lub kilka platform.
Wypalanie jest możliwe do max. 2300 F. Pojemności piecy w zakresie od 60 stóp3 do 1000 stóp3. Co najważniejsze, ten piec jest wyceniany tak, aby odpowiadał stosunkowo bardzo niskim budżetom, nie obniżając wydajności ani bezpieczeństwa.
Piec kopertowy Keith nadaje się szczególnie do wypalania wysokich lub delikatnych produktów, takich jak wafle ceramiczne. Piec kopertowy zużywa o 1/3 mniej miejsca w stosunku do pieców wahadłowych.
Ten piec jest wyjątkowo energooszczędny, ze względu na wyłożenie wewnętrzne. Programowalne regulatory temperatury automatycznie wyzwalają piec przez cały cykl wypalania. Przyjazny dla użytkownika system sterowania Keith może być w pełni zależny od tego, aby wypalić piec z łatwością i po zakończeniu cyklu z doskonałą powtarzalnością.