młyn do czekolady Attritor Union Process
Działanie młynów typu Attritor jest proste i skuteczne. Materiał przeznaczony do mielenia umieszcza się w stacjonarnym zbiorniku z płaszczem z medium mielącym. Kulki ze stali węglowej, stali nierdzewnej lub chromowanej (3/16 „lub 1/4”) są powszechnie używanymi mediami. Materiał i media są następnie mieszane przez obracający się wał wewnętrzny z ramionami. Końcowym rezultatem jest drobna, równomierna dyspersja cząstek.
Chocolate Grinding Attritors (młyny Attritor do czekolady) produkowane są w trzech rodzajach:
Cyrkulacyjne (seria Q)
Ciągłe (seria CH)
Szarżowe (seria S)
Funkcje standardowe
Wszystkie urządzenia Attritors można wyposażyć w różne akcesoria i indywidualnie zaprojektowane, aby spełnić Twoje szczególne potrzeby.
Specjalny silnik z momentem rozruchowym 450% może mieć różne napięcia, takie jak 380 lub 550 i 50 cykli. Dostępne są również specjalne „ciche” silniki o mocy 82 dba.
Napędy o zmiennej częstotliwości są dostępne dla wszystkich maszyn. Poza zapewnieniem elastyczności zmiennych prędkości wału, zapewniają one także wyświetlacz LCD z RPM mieszacza, silnika AMPS i silnika HP.
Przekładnie Viking i pompy Waukesha są standardem. Inne typy pomp mogą być dostarczone w celu spełnienia specjalnych wymagań.