dynamiczny filtr krzyżowy Krauss-Maffei DCF
Filtr dynamiczny z przepływem krzyżowym Krauss-Maffei DCF nadaje się do klarowania cieczy oraz do zatężania i przemywania ciał stałych w szerokiej gamie produktów chemicznych i biochemicznych. Bez względu na to, czy cenne produkty są ciałami stałymi, czy płynami, dynamiczny filtr krzyżowy Krauss-Maffei DCF zwiększa wydajność i jakość produktu.
Metody przepływu krzyżowego do separacji substancji o słabych właściwościach filtracyjnych są najnowocześniejsze. W zastosowaniach chemicznych z rozpuszczalnikami, materiałami ściernymi i podobnymi, stosowanie ceramicznych membran filtracyjnych zyskuje na popularności.
Zastosowanie filtrów przepływu krzyżowego Krauss-Maffei DCF:
Przemysł chemiczny
Produkty petrochemiczne i polimery (lateks), olej mineralny, farmaceutyki (antybiotyki, zastrzyki), podstawowe chemikalia, agrochemikalia, specjalistyczne chemikalia, kauczuk naturalny i bioplastiki, odzyskiwanie chemiczne
Przemysł spożywczy
Nabiał, wino, piwo i soki (klarowanie, usuwanie środków klarujących), neutralizatory i funkcjonalne składniki (białka, enzymy), fermentacja przemysłowa (białka, enzymy, drożdże, E. coli), przetwarzanie zwierząt, produkty inżynierii bioprocesowej (białka, enzymy , drożdże, E. coli)
Każda kropla się liczy – wyższe stężenie ciał stałych, wyższe wydajności odzyskiwania płynów. Dzięki dynamicznemu filtrowi krzyżowemu (DCF), ANDRITZ SEPARATION zapewnia wysoce wydajne rozwiązanie separacji, które spełnia najnowsze standardy i wypełnia lukę, którą muszą ominąć popularne technologie. Na przykład odzyskiwanie osadu drożdżowego w winiarniach podczas oczyszczania winnego lub winnego jest tylko jednym z wielu zastosowań DCF. Jest to inteligentne rozwiązanie zwiększające wydajność, optymalizujące jakość, obniżające koszty i poprawiające warunki pracy.