Automatyczna linia do produkcji makaronów o wydajnościach 250 – 1000 kg / h
Firma UkrTechnoFoods oferuje innowacyjny sprzęt dla fabryki makaronów kompaktowych. Automatyczna linia do produkcji makaronów o wydajności 250 – 1000 kg / h, produkowana przez UkrTechnoFoods, ma następujące zalety:
pozwala wytworzyć dobrze wyglądający produkt końcowy o wysokiej jakości;
opracowaliśmy kilka rodzajów maszyn do prasowania makaronu w zależności od rodzaju surowca użytego do produkcji: wytłaczarki makaronu z mąki pszennej, wytłaczarki makaronów z mąki pszennej miękkiej, a drugiej z ich mieszanki. całodobowy tryb pracy urządzenia umożliwia osiągnięcie maksymalnej rentowności;
energia elektryczna, gaz lub paliwo stałe mogą być źródłem energii do suszenia makaronu;
tylko jeden operator wystarcza do sterowania linią;
zużycie energii linii jest znacznie ograniczone dzięki zastosowaniu energooszczędnych technologii, co pozwala obniżyć koszt produktu końcowego;
Zastosowanie nowoczesnych wysokojakościowych komponentów w produkcji pozwala zapewnić bezpieczną i trwałą pracę urządzenia w trybie ciągłym.
Opcjonalnie linie produkcyjne makaronu można uzupełnić następującym sprzętem:
automatyczny system przenośnikowy do przenoszenia mąki z silosów na przesiewacz mąki;
chłodnica korpusu wytłaczarki z zamkniętym konturem (zmniejsza zużycie wody);
panel sterowania obrotami głównego napędu;
dodatkowa komora susząca do dodatkowego suszenia i stabilizacji określonych rodzajów makaronów;
Sterowniki PLC maszyn do prasowania i suszenia;
maszyna pakująca;
dodatkowe matryce do wytłaczania do produkcji różnych rodzajów makaronów;
urządzenie do mycia z wytłaczaniem;
maszyna do podnoszenia i przechylania worków z mąką;
przemysłowy generator ciepła gazowego;
specjalny dozownik przeznaczony do płynnych i pastowatych dodatków.
dwustopniowe mieszanie składników w celu uzyskania jednorodnego ciasta;
stosowanie zasady głębokiego vacuum w prasie;
przyjazny dla produktu proces suszenia, który zapobiega pękaniu produktu końcowego;
przykrycie komór suszących za pomocą wysokiej jakości płyt warstwowych, co zapobiega utracie ciepła;
automatyczne dozowanie składników pozwala na utrzymanie stabilnej jakości produktu.
Specifications of the pasta production line with the capacity 250 kg/h
Specifications | |
Capacity, kg/h | 250±15% |
Water consumption for dough, l/h | 50 |
Drying time, hours | 4-6 |
Overall dimensions (length * width * height), mm | 28000 * 3500 * 4500 |
Installed capacity, kW | 50 |
Power consumption, kW | 50 |
Installed capacity of the boiler, kсal/h | 130.000 |
Power consumption of the boiler, kсal/h | 75.000 |
Specifications of the pasta production line with the capacity 500 kg/h
Specifications | |
Capacity, kg/h | 500±15% |
Water consumption for dough, l/h | 100 |
Drying time, hours | 4-6 |
Overall dimensions (length * width * height), mm | 42000 * 3500 * 4500 |
Installed capacity, kW | 100 |
Power consumption, kW | 80 |
Installed capacity of the boiler, kсal/h | 260.000 |
Power consumption of the boiler, kсal/h | 130.000 |
Specifications of the pasta production line with the capacity 750 kg/h
Specifications | |
Capacity, kg/h | 750±15% |
Water consumption for dough, l/h | 150 |
Drying time, hours | 4-6 |
Overall dimensions (length * width * height), mm | 38600 * 3500 * 5100 |
Installed capacity, kW | 115 |
Power consumption, kW | 90 |
Installed capacity of the boiler, kсal/h | 400.000 |
Power consumption of the boiler, kсal/h | 200.000 |