Zbiorniki aseptyczne
Opracowano i zrealizowano w celu aseptycznego przechowywania płynnych produktów spożywczych przed ich aseptycznym napełnianiem. Mogą być również wykorzystywane jako zbiorniki wyrównawcze w przypadku zatrzymania aseptycznej linii napełniającej, nawet jeśli tylko tymczasowo, z dowolnego powodu (anomalia techniczna, zmiana formatu opakowania itp.).
Zwykle aseptyczny zbiornik pracuje w warunkach nadciśnienia poprzez stosowanie sterylnego powietrza lub bariery azotowej.
Grupa zaworów pneumatycznych ze stali nierdzewnej zapewnia operacje wstępnej sterylizacji, ładowania i rozładowywania produktów, aseptycznego i końcowego czyszczenia.
Wszystkie połączenia i styki mające kontakt z produktem są chronione przed barierami parowymi, w kontrolowanej temperaturze, aby uniknąć ryzyka zanieczyszczenia.
Można przewidzieć obecność mieszadła o zmiennej prędkości, które można stosować do wszystkich produktów poddawanych separacji statycznej lub sedymentacji.
Wszystkimi funkcjami można zarządzać bezpośrednio z pulpitu sterowniczego i sterowniczego sterylizatora UHT lub z własnej tablicy sterowniczej.